Slaný králičí koláč s pórkem - 16.12.2017

Kousky masa osolíme, opepříme a necháme odležet. Na oleji orestujeme

Kousky masa osolíme, opepříme a necháme odležet. Na oleji orestujeme mrkev a petržel. Přidáme cibuli, pancettu a poté i připravené maso, obalené v mouce. Když je maso měkké, přidáme tymián, dijonskou hořčici, smetanu a nakonec kolečka pórku. Dochutíme, zakápneme citrónem a necháme vychladnout. Směs nalijeme na těsto, které jsme mírně předpekli. Ze zbylé třetiny těsta uděláme pokličku, kterou propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem. Pečeme v troubě rozehřáté asi na 160°C dozlatova.

Králičí maso hřbet 0,5 kg
plát listového těsta
50 g pancetty
lžíce dijonské hořčice
smetana (33%)
1-2 mrkve
1 cibule
1 petržel
pórek
citrón
hladká mouka
tymián
olej, máslo
sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017