Jahodo-ovesné knoflíčky a čokoládové kuličky - 9.12.2017

Jahodovo-ovesné knoflíčky
Ve větší míse smíchejte půl šálku ovesných vloček, prášek na pečení a koření. Odložte stranou. V jiné míse smíchejte mletá lněná semínka, vodu, strouhané jablko, celé balení jahodového džemu, cereálie a zbylé ovesných vloček. Smíchejte a utvořte těsto, které vlijete do mísy se suchými ingrediencemi. Dobře promíchejte. Přidejte datle a ořechy sekané na kousky nebo mixované. Směs by měla být mírně vlhká. Připravte si dva plechy pokryté pečicím papírem. Čajovou lžičkou nabírejte směs a na papíru tvořte menší knoflíčky. Troubu si mezitím rozehřejte na 180 °C. Pečte asi 15 až 20 minut nebo do doby, dokud vlhká směs dostatečně vyschne a zpevní se a mírně zezlátne. Knoflíčky si také můžete zdobit sušenou brusinkou, goji nebo mandlí.

2 šálky mletých nebo mixovaných ovesných vloček
1 šálek rozdrcených cereálií bez soli (např.FIBROKI)
3 lžíce mletých lněných semínek
8 pokrájených datlí
¾ šálku ořechů
1 menší jablko
jahodový džem (např.DIETESSE.3)
1 lžíce prášku na pečení bez fosfátů
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
½ lžičky mletého hřebíčku
¾ šálku vody

  

Čokoládové kuličky pro opravdové milovníky čokolády
Sušenky rozdrťte válečkem najemno. 1 sáček pudinku rozšlehejte v 225 ml nízkotučného mléka při pokojové teplotě dohladka. Do pudinku přidejte rozdrcené sušenky a vypracujte hmotu na tvoření kuliček. Kuličky obalte v mletých oříškách a nechejte v chladu ztuhnout.


1 čokoládový pudink bez vaření (např.SLIMBEL)
1 balení celozrnných čokoládových sušenek (např.FIBROKI)
225 ml nízkotučného mléka
mleté oříšky na obalení

 

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017