Platnost tohoto videa již vypršela.

Zadělávané dršťky s restovaným žampionem - 2.12.2017

V hlubší pánvi rozpustíme špek, necháme zesklovatět cibulku, lehce

V hlubší pánvi rozpustíme špek, necháme zesklovatět cibulku, lehce orestujeme česnek, přidáme uvařené dršťky, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut, přilijeme smetanu a znovu přivedeme k varu. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a oříšek másla. Nakrájené žampiony orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Odstavíme z plotny, posypeme sekanou petrželí, zakápneme citrónem a přidáme do talíře k hotovému pokrmu.

1 kg předvařených drštěk
0,5 l hovězího vývaru
100 g špeku 2-4 cibule či šalotky
0,5 dcl zakysané smetany
10 dcl smetany (33%)
žampiony
3 stroužky česneku
2 oříšky másla
listová petržel
drcený kmín
citrón
olej, sůl, pepř

REPORTÁŽE