Vydatná uzená polévka s pekingským zelím - 18.11.2017

Nejdříve připravíme vývar z uzeného masa a kořenové zeleniny. Maso vyjmeme a nakrájíme na kousky, které smícháme s rozmačkanými bramborami a máslem. Vytvoříme koule, které v troubě upečeme do zlatova. Něž budou hotové, uvaříme polévku. Jíšku zalijeme teplým vývarem a rozšleháme. Povaříme a přidáme smetanu, na nudličky nakrájené zelí a krátce zavaříme. Do hotové polévky přidáme pečené bramborové koule.

1 kg uzeného masa
1 hlávka pekingského zelí
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
2-3 brambory
2 stroužky česneku
1,5 dcl smetany
3 lžíce hladké mouky
divoké koření
máslo, sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017