Kachní prso s perníkovou omáčkou - 4.11.2017

Maso okořeníme a položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Opékáme asi

Maso okořeníme a položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Opékáme asi pět minut a pak další tři minuty z druhé strany. Maso vyjmeme a na kachním výpeku opečeme pokrájenou zeleninu, kterou zalijeme vínem a pak spolu s prsem dáme do pekáčku. Přiklopíme a pečeme v troubě do změknutí, ke konci ještě na chvíli odkryjeme, abychom získali křupavou kůrčičku. Omáčku připravíme tak, že scedíme výpek, přivedeme ho k varu, přidáme povidla a vše povaříme. Poté přisypeme najemno nastrouhaný perník. Opět povaříme a scedíme. Můžeme doplnit kapustou, opečenou na špeku.


2 kachní prsa
1 menší kapusta
prorostlý špek
2 mrkve
2 petržele
2 šalotky
50 g perníku
2 lžíce švestkových povidel
10 dcl červeného vína
citrón
kmín, sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017