Chilli con carne - 28.10.2017

Nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek a mleté

Nakrájenou cibuli opečeme dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme a zarestujeme. Pak přidáme drcená rajčata, předem namočené fazole a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Vše zalijeme vývarem a dusíme do změknutí fazolí. Před koncem přidáme další nakrájenou chilli papričku a kapie a směs ještě 15 minut podusíme. Hotové chilli con carne necháme odstát, aby se všechny chutě propojily. Podáváme s tortillami nebo mexickým chlebem.

500g mletého hovězího masa
0,5 l hovězího vývaru
150g strakatých fazolí
2-3 cibule
2 stroužky česneku
plechovka drcených rajčat
2-3 chilli papričky
2 červené kapie
sůl, drcený pepř
olej

Recepty 2018

Recepty 2017