Platnost tohoto videa již vypršela.

Pečený vepřový bůček na zelí, s jablky a pivem - 21.10.2017

Bok nakrájíme na několik stejných kusů, osolíme, opepříme a posypeme

Bok nakrájíme na několik stejných kusů, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Do pekáče vložíme zelí, nakrájené cibule a dvě pokrájená jablka zbavená jadřinců. Nakonec přidáme maso a dáme péci. Po chvíli vše zalijeme černým pivem, přiklopíme a pečeme při 180°C dozlatova. Zbylá oloupaná jablka, nakrájíme na kostičky a opečeme na másle do zlatavé barvy. Pak přidáme trochu cukru, aby zkaramelizovaly. Naservírovaný bůček jimi dozdobíme.


2 kg vepřového boku
750g kysaného zelí
0,5 l černého piva
5 jablek
2 cibule
kmín, sůl, pepř
lžíce cukru

REPORTÁŽE