Platnost tohoto videa již vypršela.

Dýňový cheesecake a nealko punč - 14.10.2017

Dýňový cheesecake
Dýni uvaříme, scedíme, rozmixujeme a 

Dýňový cheesecake
Dýni uvaříme, scedíme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Na dno dortové formy nasypeme nadrcené sušenky promíchané s rozpuštěným máslem a dáme zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smícháme vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochutíme skořicí a zázvorem a postupně přidáváme vychladlou dýni. Směs nalijeme na vychladlé sušenky a dáme zpět do trouby. Pečeme cca 60 minut na 160 °C. Po upečení dáme vychladit.

600g dýně (1/2 dýně)
250g tvarohu
250g sýru Ricotta
200g celozrnných sušenek bez bílého cukru (např. FIBROKI)
200g třtinového cukru
50g másla
2 vejce
lžička skořice
lžička zázvoru

 

Nealko punč z červeného čaje
Čaj zalijeme horkou, nikoliv však vroucí vodou. Přidáme koření a ovoce a necháme vylouhovat. Kdo má raději sladší chuť, může čaj dochutit stéviovým sladidlem nebo medem.

2 sáčky červeného čaje (např. INFUNAT TE ROJO) na čajovou konvici
1 hřebíček
1 plátek citronu
4 plátky pomeranče
2 plátky jablka
1 badyán
1 celá skořice
mletá skořice
stéviové sladidlo (např. PECVA)

REPORTÁŽE