Platnost tohoto videa již vypršela.

Pražma s mátovou omáčkou a černou čočkou - 7.10.2017

Kůži očištěné a omyté pražmy několikrát nařízneme, filet osolíme,

Kůži očištěné a omyté pražmy několikrát nařízneme, filet osolíme, opepříme a opečeme na pomerančovém oleji asi po dvou minutách z obou stran. Začínáme stranou s kůží a než filet obrátíme, posypeme ho citrónovým tymiánem. Nakonec přidáme máslo a vše zakápneme limetkou. K pražmě je vhodná mátová omáčka: V hmoždíři rozmělníme mátu, osolíme ji, opepříme a přidáme olej a med. Promícháme a dochutíme vinným octem a limetkou. Podáváme například s černou čočkou.

1 pražma (filety)
pomerančový olej
citrónový tymián
hrst máty
2 lžíce medu
1 limeta
1-2 lžíce olivového oleje
oříšek másla
lžička tmavého vinného octa
sůl, pepř

REPORTÁŽE