Šafránové rizoto s tygřími krevetami - 10.6.2017

Na másle s olivovým olejem opečeme šalotku a rýži se špetkou šafránu, přilejeme víno, osolíme a odvaříme. Potom postupně za stálého míchání přiléváme vývar a stále vaříme, dokud není rýže al dente. Nakonec vmícháme máslo a parmezán. Očištěné krevety osolíme, na pánvi opečeme z obou stran, přidáme plátky česneku a zastříkneme vínem. Když se víno odvaří, přidáme máslo, listovou petržel a vše zakápneme citronem. Krevetami šafránové rizoto ozdobíme.

250g rýže Arborio
6 ks tygřích krevet
100g sýru Parmezán
zeleninový vývar
150g másla
bílé víno
2 ks šalotky
1 stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
½ citrónu
trocha šafránu
listová petržel
1 lžíce másla, sůl

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017