Letní osvěžení: Studená polévka Gazpacho a nanuky - 27.5.2017

Studená zeleninová polévka gazpacho
Papriku, rajčata a 

Studená zeleninová polévka gazpacho
Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na čtvrtky, stroužky česneku nechejte v celku. Všechnu zeleninu vložte do kastrolu, přidejte plátek celozrnného chleba, zalijte vodou a dejte vařit. Během vaření přidejte kostku zeleninového bujonu DIETESSE.3. Když je zelenina uvařená doměkka, ochuťte solí, pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem a rozmixujte. Při podávání můžete do polévky přidat lžíci bílého jogurtu do 3 % tuku a ozdobit čerstvými bylinkami. Studená zeleninová polévka gazpacho, původem z Andalusie, je pro svou osvěžující chuť populární zejména v teplých oblastech a během léta. Existuje mnoho receptů na přípravu polévky i více způsobů její přípravy.

zelená paprika
zelená rajčata
salátová okurka
1 cibule
2 stroužky česneku
plátek celozrnného chleba
1 kostka zeleninového bujonu bez soli DIETESSE.3
chilli koření nebo tabasco
bazalka a oregano (ideálně čerstvé)
bílý jogurt na zjemnění (do 3 % tuku)
sůl, pepř

 

Čokoládový a vanilkový nanuk v lehké variantě
Ingredience na čokoládový nanuk (3 porce):
vanička polotučného tvarohu
3 lžíce odtučněného pudinku SLIMBEL SYSTEM s čokoládovou příchutí

Tvaroh smíchejte s pudinkem, vložte do tvořítek a nechte zmrazit.

Ingredience na vanilkový nanuk na (3 porce):
vanička polotučného tvarohu
3 lžíce odtučněného pudinku SLIMBEL SYSTEM s vanilkovou příchutí
banán

Rozmělněte banán, smíchejte jej s tvarohem a přidejte 3 lžíce pudinku. Vše důkladně promíchejte a nechte zmrazit.

 

Osvěžující nápoj s PEIPAKOA BIRREGULARIS
Do džbánku dejte na plátky nakrájené jablko a broskev a zalijte vodou. Přidejte nápoj PEIPAKOA BIRREGULARIS a ozdobte lístky čerstvé meduňky nebo máty.

neochucená neperlivá voda
jablko
broskev
drink s příchutí pomerančů PEIPAKOA BIRREGULARIS
lístky meduňky

Recepty 2018

Recepty 2017