Zeleninové lasagne - 6.5.2017

Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Osolíme ji,

Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Osolíme ji, opepříme, přidáme drcená rajčata, povaříme a ragú je hotové. Připravíme si bešamel. Rozpuštěné máslo zasypeme moukou, zarestujeme, postupně přiléváme teplé mléko a mícháme do hladké kaše. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Pekáček vytřeme olivovým olejem a vysypeme strouhankou. Klademe jednotlivé vrstvy v pořadí lasagne, ragú, lasagne, bešamel, parmezán, lasagne, ragú, až do naplnění pekáčku. Poslední vrstva je vždy bešamel. Pečeme asi 30 minut na 170°C, poté zasypeme strouhaným parmezánem a dopečeme.


lasagnové plátky
lilek
cuketa
drcená rajčata
cibule, česnek
paprika
mléko
máslo
hladká mouka
muškátový oříšek
sýr Parmezán

Recepty 2018

Recepty 2017