Jarní menu: Hrášková polévka a vajíčková pomazánka - 15.4.2017

Hrášková polévka s fenyklem
Na olivovém oleji orestujeme

Hrášková polévka s fenyklem
Na olivovém oleji orestujeme cibulku, česnek, hrášek a dva nakrájené fenykly. Zalijeme vodou, přidáme bujon a dusíme do měkka. Rozmixujeme.

1 balení mraženého hrášku
2 bulvy fenyklu
2 cibule, česnek
bujon DIETESSE.3 nebo jiný "zdravý" bujón či vývar

 

Velikonoční vajíčková pomazánka s avokádem
Do mísy smíchejte nadrobno nakrájená vajíčka, rozmačkané avokádo, bílý jogurt, hořčici dle chuti, citronovou šťávu, přidejte čerstvou pažitku, chilli, sůl a pepř podle chuti. Pomazánku pořádně vymíchejte, případně vyšlehejte ručním šlehačem a natírejte například na toasty FIBROKI.

4 natvrdo uvařená vajíčka
1 zralé avokádo
½ kelímku bílého jogurtu (do 3 % tuku)
nadrobno nakrájená čerstvá pažitka
chilli koření nebo čerstvá chilli paprička
dijonská hořčice – dle chuti
citronová šťáva dle chuti
toasty FIBROKI nebo jiné odlehčené pečivo
sůl, pepř

 

Lehké čokoládové kuličky obalované v kokosu
Sáček pudinku připravíme dle návodu. Sušenky nadrtíme a rozmícháme v pudinku, necháme odpočinout. Poté vytvarujeme kuličky. Necháme ztuhnout. Následně obalíme v kokosu.

1 sáček čokoládového pudinku SLIMBEL SYSTEM
300 g sušenek FIBROKI CACAO ANTIOX
kokos na obalení

 

Recepty 2018

Recepty 2017