Opékané bramborové noky s houbovou omáčkou - 25.3.2017

Noky připravíme tak, že nastrouhané vařené brambory smícháme s moukou,

Noky připravíme tak, že nastrouhané vařené brambory smícháme s moukou, vejci, solí a troškou oleje. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme noky. Vaříme je v osolené vodě, dokud nevyplavou.
Nakrájené houby na tuku orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, cibuli a ještě zarestujeme. Podlijeme zeleninovým vývarem, smetanou a pozvolna vaříme. Hotové noky opečeme na sádle, zalijeme hotovou omáčkou a necháme probublat. Po odstavení z plotny přidáme nasekanou listovou petržel. Zdobíme hoblinami parmezánu.


Na noky potřebujeme:
1 kg vařených brambor
500 g hrubé mouky
2 vejce
olej, sůl


Na omáčku potřebujeme:

hrst žampionů
hrst hlívy ústřičné
1-2 dcl smetany (33%)
listová petržel
sýr Parmezán

sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017