Rolovaný králičí hřbet - 18.3.2017

Králičí hřbet rozkrojíme, naklepeme, okořeníme a vetřeme do něj čerstvý tymián. Na slanině opečeme játra, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a provaříme. Po odstavení z plotny přimícháme listovou petržel, opečené housky a rozšlehané vejce. Směsí naplníme králičí hřbety, zarolujeme a zavážeme. Rolády orestujeme na oleji a odložíme stranou. Na stejném tuku opečeme dozlatova mrkev, petržel a cibuli. Přidáme hořčici, podlijeme vývarem, vložíme zpět rolády a pečeme v troubě na 160°C asi 30 minut pod poklicí a dalších 15 minut odkryté. Po upečení šťávu zredukujeme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborovou kaší.


2 vykostěné králičí hřbety
100g uzené slaniny
100g kuřecích jater
2 housky
1 vejce
2 mrkve
2 petržele
1 cibule
1 dcl smetany
1 lžíce dijonské hořčice
2 oříšky másla
hrst listové petržele
čerstvý tymián
olej, sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017