Platnost tohoto videa již vypršela.

Celerový krém - 4.3.2017

Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a kostičky celeru,

Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a kostičky celeru, osolíme, opepříme, a zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem. Vaříme do změknutí. Pak vše rozmixujeme a propasírujeme. Přidáme smetanu a krátce povaříme, případně dochutíme. Do polévky ještě vložíme oříšek másla a zakápneme ji citronem. Slaninové chipsy připravíme na pánvi nebo v troubě na pečícím papíru. Předvařené brambory nakrájíme na kostičky a opečeme je do zlatova. Hotovou polévku ozdobíme snítkou celeru.


celerová bulva (1 kg)
8 tenkých plátků slaniny (nejlépe pancetty)
3 dcl zeleninového vývaru
7 dcl polotučného mléka
2 dcl smetany (33%]
150 g másla
2 brambory
2 cibule
citrón
sůl, pepř

REPORTÁŽE