Pstruh s máslovou zeleninou

Nakrájenou zeleninu, brokolici a květák povaříme tři minuty v osolené vodě,

Nakrájenou zeleninu, brokolici a květák povaříme tři minuty v osolené vodě, poté ji ve studené vodě zchladíme a necháme okapat. Filety očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Opékáme jej na oleji, nejdřív 3-4 minutky kůží dolů, pak dvě minuty druhou stranu. Na závěr přidáme oříšek másla, posypeme nasekanou listovou petrželí a zakápneme citronem. Blanšírovanou zeleninu smícháme s rozpuštěným máslem, dosolíme a krátce prohřejeme.

Suroviny:
2 filety ze pstruha
2 růžičky brokolice
2 růžičky květáku
4 karotky
1 řapíkatý celer (horní část stonku)
1 petržel
1 citron
3 oříšky másla
kmín drcený, sůl, olej, pepř