Rady ptáka Loskutáka - Pečený rostbíf

Roštěnou očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní olej rozmíchaný s 

Roštěnou očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní olej rozmíchaný s worcesterem a hořčicí. Necháme odležet.  Poté zprudka orestujeme a necháme dopéct na 170-180 stupňů cca 15-20 minut. Poté necháme vychladnout. Chřest začistíme a uvaříme ve vroucí vodě cca 2-3 minuty dle velikosti. Poté ihned zchladíme v ledové lázni. Ze žloutků a oleje uděláme majonézu, dochutíme solí, citronovou šťávou, přidáme nasekaná rajčata a čili papričku a znovu vymixujeme.

Suroviny:

hovězí roštěná 1000-1500 g

zelený chřest 10-12 stonků

máslo 2 oříšky

žloutky 2 ks

olej

citron

loupaná tomata 3 lžíce

chilli paprička 1 ks

sůl, pepř

worcester 2 lžíce

hořčice 3 lžíce