Rady ptáka Loskutáka - Hovězí na zázvoru

Nakrájené maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z čerstvého

Nakrájené maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z čerstvého zázvoru. Promasírujeme a necháme odležet. Pak je na rozpáleném tuku necháme zatáhnout, odložíme stranou, a ve stejném hrnci osmahneme dozlatova cibulku. Přidáme maso, podlijeme vývarem, zasypeme sušeným zázvorem, a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme je, odebereme tuk a zredukujeme šťávu, kterou zahustíme jíškou. Maso vložíme zpět do hladké omáčky. Podáváme s bramborovými noky.

Suroviny:

1-1,5 kg hovězího masa (plec)

2-3 cibule

100 g čerstvého zázvoru

5 lžiček sušeného zázvoru

olej, sůl, pepř

hladká mouka

Recepty 2018

Recepty 2017