Rady ptáka Loskutáka - Zeleninové karbanátky

Asi třetinu vařené zeleniny nasekáme na menší kousky a zbytek rozmačkáme

Asi třetinu vařené zeleniny nasekáme na menší kousky a zbytek rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, utřený česnek, listovou petržel, nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme. Vše zamícháme, a přisypeme strouhanku, aby těsto drželo pohromadě. 

Vytvoříme placičky, které obalíme v kukuřičné strouhance a na tuku osmažíme dozlatova.

Podáváme s máslovou bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Suroviny:

hrst květáku

hrst brokolice

hrst mrkve

hrst petržele

hrst řapíkatého celeru

hrst kedlubny

2-3 vejce

3 lžíce strouhaného parmezánu

1-2 stroužky česneku

hrstka listové petrželky

kukuřičná strouhanka

olej na smažení