Rady ptáka Loskutáka - Hříbková polévka

Suroviny:

  • více...

Suroviny:

  • 1 kg hříbků
  • 300 g lišek
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 750 g brambor
  • 2 dcl smetany
  • 150 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • hrst listové petržele
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • 1,5 - 2 litry zeleninového vývaru
Postup:
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou zeleninu, nakrájené hříbky, celé lišky a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme do poloměkka a všechny suroviny vyjmeme.
Vývar zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Opět vložíme houby a zeleninu a dovaříme do měkka. Na závěr přidáme smetanu a sekanou listovou petržel.

DOBROU CHUŤ!