Rady ptáka Loskutáka

Recept: Krémová kedlubnová polévka s řeřichou

Potřebujeme:
3 - 4 ks kedlubny
0,7 ml zeleninového vývaru
2 dcl smetany (33%)
2 dcl mléka
1 ks cibule
20g řeřichy
trochu muškátového oříšku
sůl a bílý pepř

Na krutony:
1 ks žemle
50g másla


Postup:
Oloupanou a omytou kedlubnu nakrájíme na malé kostičky. To samé uděláme s cibulí. Vše dohromady zlehka osmahneme na másle, zalijeme vývarem a mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vaříme doměkka 10-15 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, necháme projít varem a máme hotovo. Do nalité polévky přidáme krutony a posypeme řeřichou.

Tip: Pro zjemnění polévky vmícháme hrudku másla po odstavení z hořáku.

Krutony: Žemle nakrájíme na kostičky, promneme je s rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova v troubě při 160 °C cca 5 minut.

Námět: Zdeněk Samec

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.