Rady ptáka Loskutáka

Jarní salát s hořčičným dresinkem, bramborem a slaninou

Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme restovat. V průběhu restování žampiony osolíme a opepříme, na konci restování je stáhneme z plamene a zakápneme citrónem. Přidáme máslo a hrst petržele. Brambory opečeme na pánvi nebo v troubě na půlky rozkrojené, osolené a opepřené. Pokud pečeme v troubě, přidáme k nim plátky slaniny.

Hořčici smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, smetanou, citrónem a vyšleháme. Oprané a natrhané listy salátu zlehka smícháme s dresinkem, přendáme na talíř, přidáme žampiony, brambory a navrch slaninu.

Potřebujeme:

Mix salátů (rukola, dubový, římský, polníček)
hrst listové petržele
1 menší uvřenou bramboru
4 plátky anglické slaniny
4 žampiony
1/2 citrónu
máslo (oříšek), olej, sůl, pepř

Na zálivku:

3 lžíce smetany
1 lžíci dijonské hořčice
1 lžíci olivového oleje
citrón, sůl, pepř


Námět: Zdeněk Samec

Recepty