Rady ptáka Loskutáka

Domácí uzené s mačkaným bramborem, kopřivami a škvarky

Zprvu si připravíme maso: Veškeré ingredience dáme do hrnce i s uzeným masem a vaříme na mírném plameni doměkka.


Mezitím si připravíme brambory: Kopřivy spaříme horkou vodou, okapeme a nesekáme nahrubo. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kopřivy a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané škvarky a smetanu. Promícháme a přidáme vařené brambory a rozmačkáme šťouchadlem.


Tip: vývar z uzeného se dá použít na výbornou polévku.

Potřebujeme:
1 větší kus uzeného masa (plec nebo krkovice)
1 mrkev
1 petržel
1 cibuli
hrst divokého koření, sůl



Na přílohu:
200 - 400 g brambor
1 PL škvarek
3 PL smetany
3 hrsti kopřiv
1 cibuli
máslo (2 oříšky), sůl, pepř

Námět: Zdeněk Samec

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.