Rady ptáka Loskutáka

Bulgur se zeleninou a tuňákem

Připravte bulgur dle návodu ve vývaru z ½ kostky bujonu bez soli. Mezitím oloupejte, nakrájejte na kostičky cibulku a orestujte ji. Přidejte k ní česnek, špenát, nakrájené zelí a cherry rajčata a vše poduste. Poté přidejte tuňáka a nechte jej prohřát. Přidejte bulgur a postrouhejte sýrem.


Na 3 - 4 porce potřebujeme:

250 g bulguru v suchém stavu
250 g čerstvého špenátu
300 g čerstvého bílého zelí
½ kostky bujonu bez soli (DIETESSE.3)
1 větší plechovku tuňáka ve vlastní šťávě
hrst cherry rajčat
tvrdý sýr 2030 % tuku na postrouhání dle chuti
1 cibuli
několik stroužků česneku dle chuti
bylinky a koření dle chuti
 

Recepty