Rady ptáka Loskutáka

Fit cheesecake

V misce smíchejte vanilkový pudink se studeným mlékem, přidejte tvaroh a rozmíchejte. Do směsi přidejte ztužovač rozředěný ve studené vodě. Připravte si dortovou formu, kterou pokryjte vrstvou tvarohovopudinkové směsi. Na směs poklaďte sušenky a ovoce. Natřete zbylou směsí a opět poklaďte ovoce, které můžete ještě přelít rozpuštěnou želatinou. Dort nechte ideálně přes noc vychladit v ledničce.

Tip: Sušenky pokapejte vychlazenou zelenou kávou, jsou pak vláčnější.


Na 12 porcí potřebujeme:

500 g nízkotučného tvarohu (1,1 % tuku)
sezónní ovoce (500 g jahod, 150 g borůvek)
250 ml mléka 1,5 % tuku
100 g celozrnných sušenek (FIBROKI)
10 g želatiny na ovoce (nemusí být)
1 želatinový ztužovač
1 sáček vanilkového pudinku (SLIMBEL SYSTEM)
zelenou kávu (APINAT)

 

Recepty