Rady ptáka Loskutáka

Marinovaná prsa s kuskusovým salátem

Krůtí prsa marinovaná v citrónovém tymiánu:

Potřebujeme:

1 kg krůtích prsou
50 g másla
1 PL dijonské hořčice
citrónový tymián
olivový olej, sůl, pepř

Krůtí prso prošpikujeme máslem, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a nasekaným tymiánem a dijonskou hořčicí. Zabalíme do folie a necháme odležet. Maso opečeme za všech stran (zatáhneme, aby bylo šťavnaté) a dáme dojít do trouby na 150 °C cca 10 minut.



Kuskusový salát s tomaty:


Potřebujeme:

150 g kuskusu
2 dcl kuřecího vývaru
drcená rajčata
2 stroužky česneku
1 papriku
1 mrkev
1 cibuli
olivový olej, sůl, pepř

Kuskus zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zalijeme vařícím vývarem. Zamícháme a zaklopíme na 5 - 8 minut. Potom vidličkou rozmícháme, aby tam nebyly hrudky. Zeleninu opečeme na oleji a vmícháním drcených rajčat a česneku máme hotovo. Směs smícháme s kuskusem a dochutíme.


Servírování: Na kopeček kuskusu na tenčí plátky nakrájíme krůtí prsa a přidáme pár lístků ochucené rukoly citronem, solí a olivovým olejem.


Námět: Zdeněk Samec

Recepty