Rady ptáka Loskutáka

Pečený pstruh s bylinkovou krustou

Pstruha řádně očistíme, omyjeme, osušíme a nasolíme. Vyfiletovaného pstruha zakápneme citrónem a necháme hodinku odležet. Potom ho osušíme lehounce poprášíme hladkou moukou a opečeme na části másla a oleje z obou stran. Přendáme na pekáček. A připravíme si krustu: máslo, strouhanku, parmezán, nasekané bylinky a sůl smícháme v hmotu. Tu poklademe na filet pstruha – na kůži a dáme do trouby. Pečeme při 160 °C do zezlátnutí.


Podmáslí smícháme se solí, pepřem, čerstvě nasekaným koprem a zakapeme citrónem. Jako přílohu doporučujeme opečený bílý chléb (veku).


Potřebujeme:
1x pstruh
150 g másla
50 g parmezánu
2 lžíce strouhanky
1x hrst bylinek
2x citrón
olivový olej, sůl, pepř


Na koprové podmáslí: kopr, citrón, sůl, pepř


Námět: Zdeněk Samec

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.