V pátek 13. května ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval smažený sýr raclette s domácí koprovou majonézou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí
V pátek 13. května ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval smažený sýr raclette s domácí koprovou majonézou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
sýr raclette plátky 600 g
malé brambory 12 ks
hladká mouka 100 g
panko strouhanka 100 g
vejce 6 ks
máslo 100 g
limeta 1 ks
kapary 2 lžíce
hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená)
kopr vanička (najemno nakrájený)
olej slunečnicový 1,5 l
sůl
pepř
Postup:
Omyjte brambory a uvařte v osolené vodě do změknutí.
Mezitím obalte sýr v trojobalu. Dejte na sebe 3 ks sýru, rozřízněte na půl a takto obalte.
Do mixéru vyklepneme 3 žloutky, zapneme mixér a pomalinku přiléváme cca 200 ml vychlazeného oleje. Jakmile směs zhoustne, přidáme polovinu kopru, sůl, šťávu z půlky limety a 5 vteřin mixujeme. Vylejeme do misky, dochutíme solí, pokud je třeba, a necháme ležet.
Uvařené brambory rozkrojíme na půl a orestujeme na pánvi s máslem. Dochutíme solí, pepřem, dáme do velké mísy, zasypeme zbytkem kopru a petrželí.
Sýr osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, ihned podáváme na bramborách a k tomu v misce koprovou majonézu.