V páteční Snídani s Novou Roman Staša připravoval domácí těstoviny s domácím kečupem, parmezánem a olivovým olejem. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup?
Ingredience:
- semola
V páteční Snídani s Novou Roman Staša připravoval domácí těstoviny s domácím kečupem, parmezánem a olivovým olejem. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup?
Ingredience:
- semola mouka 200g
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- červená paprika 3ks
- rajčata 5ks
- šalotka 3ks
- česnek palice
- parmezán 100g
- sůl
- pepř
- bazalka hrst
Postup:
Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme cca 2 dcl vody, špetku soli, pepře a uděláme těsto. Jakmile má těsto ideální konzistenci (nelepí a ani se nesype), zabalíme ho do fólie a necháme cca hodinu odpočinout v lednici.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Papriky a rajčata dáme na velký plech, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby na cca 25 minut – než se na povrchu úplně spálí. Po 10 minutách vložíme k paprikám a rajčatům celý česnek a očištěnou šalotku.
Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Mezitím z těsta vyválíme tenké válečky nebo zpracujeme ve strojku na těstoviny. Těstoviny vložíme do vařící vody na cca 3 minuty.
Mezitím nožem očistíme papriky a rajčata. Vložíme je do mixéru společně se šalotkou a vymačkáme česnek. Dochutíme solí, pepřem a přidáme půl hrsti bazalky.
Těstoviny scedíme a ihned servírujeme zalité domácím kečupem a zasypané parmezánem a zbytkem bazalky.
Dobrou chuť!