Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak připravit domácí těstoviny s kečupem a parmezánem?

V páteční Snídani s Novou Roman Staša připravoval domácí těstoviny s domácím kečupem, parmezánem a olivovým olejem. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup?

Ingredience:

-       semola

V páteční Snídani s Novou Roman Staša připravoval domácí těstoviny s domácím kečupem, parmezánem a olivovým olejem. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup?

Ingredience:

-       semola mouka 200g

-       2 vejce

-       2 lžíce olivového oleje

-       červená paprika 3ks

-       rajčata 5ks

-       šalotka 3ks

-       česnek palice

-       parmezán 100g

-       sůl

-       pepř

-       bazalka hrst

Postup:

Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme cca 2 dcl vody, špetku soli, pepře a uděláme těsto. Jakmile má těsto ideální konzistenci (nelepí a ani se nesype), zabalíme ho do fólie a necháme cca hodinu odpočinout v lednici.

Předehřejeme troubu na 220 °C. Papriky a rajčata dáme na velký plech, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby na cca 25 minut – než se na povrchu úplně spálí. Po 10 minutách vložíme k paprikám a rajčatům celý česnek a očištěnou šalotku.

Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Mezitím z těsta vyválíme tenké válečky nebo zpracujeme ve strojku na těstoviny. Těstoviny vložíme do vařící vody na cca 3 minuty.

Mezitím nožem očistíme papriky a rajčata. Vložíme je do mixéru společně se šalotkou a vymačkáme česnek. Dochutíme solí, pepřem a přidáme půl hrsti bazalky.

Těstoviny scedíme a ihned servírujeme zalité domácím kečupem a zasypané parmezánem a zbytkem bazalky.

Dobrou chuť!

Share Tweet