Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na mořského ďasa s paprikovou salsou?

V pátek 16. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval mořského ďasa s paprikovou salsou. Uvedené množství surovin vystačí na dvě porce. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup?

V pátek 16. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval mořského ďasa s paprikovou salsou. Uvedené množství surovin vystačí na dvě porce. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup? Podívejte se na rekapitulaci celého receptu.

Suroviny:

mořský ďas 250 g
červená paprika 2 ks (nahrubo nakrájená)
česnek 2 stroužky (najemno nakrájené)
kopr 30 g (nahrubo nakrájený)
citron 1 ks
olivový olej 3 lžíce
okurka salátová 2 ks (nahrubo nakrájená)
petržel hrst
máslo 20 g
sůl
pepř

Postup:

Rybu očistíme, osolíme, opeříme, lehce potřeme olivovým olejem a dáme stranou.

Papriku dáme do pánve s kapkou oleje, zarestujeme a přidáme česnek. Osmažíme dozlatova, přidáme kopr, šťávu z půlky citrónu, sůl, pepř a minutu povaříme. Nalejeme do mixéru a mixujeme dohladka.

Okurku vložíme do mixéru s kapkou oleje, přidáme petržel, sůl, pepř a vše mixujeme. Přecedíme přes plátno.

Rybu položíme na rozpálenou pánev a zatáhneme ji ze všech stran. Snížíme plamen a cca 2 minuty dopečeme s kostkou másla.

Do misky nalejeme okurkovou vodu, položíme na ni rybu, zalijeme ji paprikovou salsu a podáváme.

Snídani s Novou sledujte každé všední ráno od 05:55 na Nově. Celé díly najdete na Voyo. 

Share Tweet