Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Jak připravit lahodné mořské korýše? Budete potřebovat tyto suroviny!

V pátek 17. září bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat krevety na víně a česneku s crème fraîche. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro

V pátek 17. září bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat krevety na víně a česneku s crème fraîche. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:
krevety 400 g (očištěné)
víno 2 dcl
česnek 3 stroužky (nakrájený na tenké plátky)
chilli paprička 1 ks (najemno nakrájená)
crème fraîche 1 ks
avokádo 1 ks (najemno nakrájené)
rajčata velká 3 ks (nakrájené na malé kostičky bez dužiny)
máslo 3 lžíce
olivový olej 2 lžíce
limeta 1 ks
koriandr svazek (najemno nakrájený)
sůl
pepř

Postup:

Na středně rozpálenou pánev dáme lžíci másla, necháme rozpustit a přidáme krevety. Restujeme cca 2 minuty, přidáme česnek a za jednu minutu zalejeme 1 dcl vína. Necháme zcela zredukovat a dolejeme zbytek vína. Opět necháme zcela zredukovat, přidáme zbytek másla, sůl, pepř a ihned sundáme.

V míse smícháme crème fraîche, papričku, šťávu z půlky limety a kůru z celé, olivový olej, sůl a pepř.

Avokádo lehce promícháme s rajčaty, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Podáváme ve vrstvách. Salát z rajčat, avokádo, poté crème fraîche, krevety a vše zasypeme koriandrem.

Epizody Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet