Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na bylinkový salát s kuřecím masem a šafránem?

V pátek 1. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval bylinkový salát s kuřecím masem a šafránem. Jaké ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři

V pátek 1. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval bylinkový salát s kuřecím masem a šafránem. Jaké ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

Kuřecí prsa 4 ks

Pomeranče 2 ks (nakrájené na měsíčky včetně kúry)

Šafrán špetka

Vinný ocet 1 lžíce

Olivový olej 4 lžíce

Koriandr hrst (nakrájený nahrubo)

Bazalka hrst (nakrájená nahrubo)

Máta hrst (nakrájená nahrubo)

Citrón 1 ks

Chilli paprička 1 ks (nakrájená najemno)

Česnek 1 stroužek (nakrájený na tenké plátky)

Fenykl 1 ks (nakrájený nahrubo)

Sůl

Pepř

Postup:

Do menšího hrnce dáme pomeranče, med, šafrán, ocet a zalejeme vodou. Přivedeme k varu a cca 1 hodinu vaříme na mírném plamenu. Poté rozmixujeme na hladkou pastu.

Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálenou pánev. Zatáhneme ze všech stran cca 4 minuty, sundáme z pánve a vložíme do vyhřáté trouby na 200C a pečeme cca 15 – 18 minut.

Mezitím nakrájíme všechny bylinky a vložíme je do mísy společně s fenyklem. Vše osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, šťávou z jednoho citrónu a opatrně promícháme.

Maso vytáhneme z trouby, natrháme, promícháme v míse s polovinou pomerančové šťávy a ihned podáváme. Vše zalijeme zbytkem pasty a posypeme chilli papričkou.

Nestihli jste tento díl Snídaně s Novou? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet