Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na vepřovou krkovici se salátem z brambor?

V pátek 14. května ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval vepřovou krkovici se salátem z brambor. Uvedené množství surovin vystačí na čtyři porce. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je

V pátek 14. května ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval vepřovou krkovici se salátem z brambor. Uvedené množství surovin vystačí na čtyři porce. Jaké ingredience budete potřebovat a jaký je postup? Podívejte se na rekapitulaci celého receptu.

Suroviny:

krkovice 600g (4 steaky)

med lžíce

dijonská hořčice lžíce

chilli paprička 1ks (najemno nakrájená)

sójová omáčka lžička

brambory malé 12ks (předvařené a rozkrojené napůl)

červená cibule 2ks (na kolečka nakrájená)

rozmarýn 2 snítky (najemno nakrájený)

pažitka hrst (najemno nakrájená)

crème fraîche půl vaničky

oregano hrst

česnek 2 stroužky (najemno nakrájené)

olivový olej lžíce

sůl

pepř

Postup:

V míse smícháme med, hořčici, sójovou omáčku, chilli papričku, sůl, pepř a olivový olej. Brambory s cibulí vložíme na rozpálený gril a zarestujeme. Poté přidáme česnek a rozmarýn. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a lehce promícháme.

Steaky osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného grilu. Zatáhneme ze všech stran cca minutu z každé strany. Potřeme směsí z mísy a ještě cca 3 minuty opékáme. Zeleninu z grilu dáme do mísy, přidáme oregano, pažitku, crème fraîche a lehce promícháme.

Maso podáváme nakrájené na tenké plátky položené na salátu.

Celé epizody Snídaně s Novou najdete i na Voyo!

Share Tweet