Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na salát z červené řepy s dresinkem z vlašských ořechů?

V pátek 15. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval salát z červené řepy s dresinkem z vlašských ořechů. Jaké ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí

V pátek 15. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval salát z červené řepy s dresinkem z vlašských ořechů. Jaké ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

červená řepa 4 ks
velké pórky 4 ks
koriandr hrst
rukola hrst
granátové jablko 1 ks
sůl
pepř

Dresink:
vlašské ořechy hrst (nakrájené nahrubo)
česnek 4 stroužky (nakrájené nahrubo)
chilli 1 ks (najemno nakrájená)
vinný ocet 3 lžíce
olej z vlašských ořechů
arašídový olej 3 lžíce
sůl

Postup:

Řepu upečte v troubě na 220 °C cca 60 minut doměkka. Poté je oloupejte a dejte stranou.

Na posledních 20 minut dejte do trouby pórek a opečte ho dozlatova. Poté oloupejte spálenou slupku a nakrájejte na tenké plátky.

Mezitím smíchejte suroviny na dresink a nechte rozležet.

Řepu nakrájejte nahrubo a smíchejte s koriandrem. Pórek smíchejte s rukolou a ihned podáváme. Z granátového jablka vyklepeme pomocí naběračky semínka.

Řepu podáváme na pórku, vše přelijeme dresinkem a zasypeme granátovým jablkem.

Nestihli jste tento díl Snídaně s Novou? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet