Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vyzkoušíte tento recept plný zeleniny? Budete potřebovat tyto suroviny!

V pátek 22. října bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat plněné spálené papriky s okurkovým gazpachem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí

V pátek 22. října bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat plněné spálené papriky s okurkovým gazpachem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

červené papriky 4 ks
kozí sýr 300 g
smetana 33% 100 ml
kopr hrst (najemno nakrájený)
sůl
pepř
okurky 4 ks
umeocet 2 lžíce
med 1 lžíce
agar 4 g

Postup:

Papriky spálíme, očistíme, vyndáme semena a necháme odležet.

Ve velké míse smícháme sýr, smetanu, kopr, dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a naplníme směsí papriky.

Okurky okrájíme, nakrájíme nahrubo a vymixujeme dohladka. Osolíme a přecedíme přes jemné síto nebo utěrku. 2/3 tekutiny dochutíme octem, medem, solí a pepřem.

Zbytek tekutiny dáme do rendlíku, dochutíme solí, pepřem, přidáme agar a cca 3 minuty provaříme. Vylejeme na plech a necháme ztuhnout. Vykrájíme kolečka na ozdobu.

Papriky podáváme přelité okurkovým gazpachem, ozdobené a posypané koprem.

Nestihli jste tento díl Snídaně s Novou? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet