Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Jak zužitkovat dýni? Roman Staša pro vás má tento recept!

V pátek 29. října bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat pečenou dýni s vanilkovým krémem a pomelem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí

V pátek 29. října bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat pečenou dýni s vanilkovým krémem a pomelem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.


Suroviny:

Dýně hokaido 1 ks (zbavená semínek a nakrájená na velké kusy)

Vanilkový cukr 200 g

Žloutky 4 ks

Smetana 250 ml

Vanilková pasta 4 lžíce

Pomelo 1 ks (oloupané a nakrájené na malé kostičky)

Máta hrst (nakrájená najemno)

Sůl

Postup:

Dýni dáme na plech, zasypeme vanilkovým cukrem, osolíme špetkou soli a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 30 minut nebo až dýně zezlátne. Semínka očistíme a dáme do trouby na 20 minut.

Mezitím ohřejeme smetanu na cca 75 stupňů. Žloutky dáme do nerezové mísy a za stálého míchání vléváme smetanu do žloutků. Poté přidáme vanilkovou pastu a necháme odležet v lednici.

Pomelo lehce zaprášíme vanilkovým cukrem a opálíme pistolí.

Dýni servírujeme rovnou z plechu, přelejeme krémem, zasypeme semínky, mátou a nahoru položíme zkaramelizované pomelo.

Nestihli jste tento díl Snídaně s Novou? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet