Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na pečenou dýni s vanilkovým krémem a pomelem?

V pátek 29. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pečenou dýni s vanilkovým krémem a pomelem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro

V pátek 29. října ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pečenou dýni s vanilkovým krémem a pomelem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:
dýně hokaido 1 ks (zbavená semínek a nakrájená na velké kusy)
vanilkový cukr 200 g
žloutky 4 ks
smetana 250 ml
vanilková pasta 4 lžíce
pomelo 1 ks (oloupané a nakrájené na malé kostičky)
máta hrst (nakrájená najemno)
sůl

Postup:
Dýni dáme na plech, zasypeme vanilkovým cukrem, osolíme špetkou soli a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 30 minut nebo až dýně zezlátne. Semínka očistíme a dáme do trouby na 20 minut.
Mezitím ohřejeme smetanu na cca 75 stupňů. Žloutky dáme do nerezové mísy a za stálého míchání vléváme smetanu do žloutků. Poté přidáme vanilkovou pastu a necháme odležet v lednici.
Pomelo lehce zaprášíme vanilkovým cukrem a opálíme pistolí.
Dýni servírujeme rovnou z plechu, přelejeme krémem, zasypeme semínky, mátou a nahoru položíme zkaramelizované pomelo.

Nestihli jste tento díl Snídaně s Novou? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet