Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na tygří krevety v panko strouhance se zeleninou?

V pátek 12. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval tygří krevety v panko strouhance s marinovanou zeleninou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství

V pátek 12. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval tygří krevety v panko strouhance s marinovanou zeleninou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

tygří krevety 8 ks (očištěné)
hladká mouka 200 g
vejce 3 ks
panko strouhanka 200 g
řepkový nebo slunečnicový olej 500 ml
červené ředkvičky svazek (nakrájené na plátky)
salátová okurka (nakrájená na plátky)
teriyaki omáčka
limeta 1 ks
chilli paprička 1 ks (najemno nakrájená)
koriandr svazek (najemno nakrájený)
sůl
pepř

Postup:

Krevety vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme omáčkou, posypeme půlkou koriandru a necháme marinovat.

Mezitím vložíme do misky ředkvičky, okurku a dochutíme solí, pepřem, omáčkou, šťávou z půlky limety a kůrou.

V hrnci rozehřejeme olej na 160 °C, obalíme namarinované krevety v trojobalu a krátce vysmažíme dozlatova.

Krevety podáváme na salátu z ředkviček a okurky, vše nakonec zasypeme zbytkem koriandru a chilli papričkami.

Epizody pořadu Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet