Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na žampiony portobello s černým kořenem a kukuřičným salátem?

V pátek 11. června ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval žampiony portobello s černým kořenem a kukuřičným salátem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Podívejte se na

V pátek 11. června ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval žampiony portobello s černým kořenem a kukuřičným salátem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Podívejte se na rekapitulaci celého receptu!

Suroviny:

mozzarella stracciatella 1 balení
vakuovaná kukuřice 2 ks
bazalka 1 hrst
cherry rajčata 300 g
nakládaná cibulka 2 lžíce
limeta 1 ks
řapíkatý celer 2 řapíky
žampiony portobello 4 ks (očištěné)
černý kořen 1 sáček (očištěný a nakrájený na kolečka)
máslo 15 g
červená cibule 1 ks (nakrájená na plátky)

Postup:

Kukuřici osolíme a opepříme, ugrilujeme do zlatova a okrájíme.

Ve velké míse smícháme společně mozzarellu, bazalku, cherry rajčata, nakládanou cibulku a řapíkatý celer.

Zakápneme limetou a olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.

Černý kořen a cibuli dáme na gril, osolíme, opepříme a položíme na něj kostku másla. Poté vše zarestujeme.

Po chvíli vložíme na gril žampiony kloboučkem nahoru. Cca po 2 minutách je otočíme, osolíme a opepříme. Necháme 2 minuty restovat.

Ještě na grilu naplníme žampiony černým kořenem a cibulí. Sundáme z grilu a podáváme na salátu.

Nestihli jste tento pořad v televizi? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet