Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na grilovaný lilek s čočkou a tatarákem z rajčat?

V pátek 18. června ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval grilovaný lilek s čočkou a tatarákem z rajčat. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí na

V pátek 18. června ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval grilovaný lilek s čočkou a tatarákem z rajčat. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí na čtyři porce. Podívejte se na rekapitulaci celého receptu.

Suroviny:

lilek 2 ks (rozpůlený)

čočka beluga 250 g (uvařená v neosolené vodě)

rajčata velká 3 ks (rozkrojená napůl)

sušená rajčata 50 g (najemno nakrájená)

čerstvý špenát 200 g

olivový olej 3 lžíce

balsamiko 1 lžíce

bazalka hrst

sýr feta 50 g

sůl

pepř

 

Postup:

Lilek osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a položíme dužnatou částí na gril. Totéž uděláme s rajčaty.

Na gril dáme i čočku, lehce zarestujeme a na minutu přidáme špenát. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ihned sundáme z grilu a dáme do mísy.

Lilek otočíme na grilu a sundáme rajčata, která nakrájíme na malé kostičky. Dáme do mísy, přidáme lžičku balsamika, sušená rajčata, bazalku a lehce promícháme.

Lilek sundáme z grilu, opatrně vydlabeme středy a přidáme je do mísy k čočce.

Lilek servírujeme na salátu z čočky naplněný rajčatovým tatarákem. Vše zasypeme zbytkem bazalky a fetou.

Nestihli jste tento pořad v televizi? Podívejte se na něj na Voyo!

Share Tweet