Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou?

V pátek 3. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin

V pátek 3. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

filet z pstruha 4 ks
pórek 5 ks (najemno nakrájený)
smetana 33% 400 ml
šalotka 2 ks (najemno nakrájená)
česnek tři stroužky (najemno nakrájený)
špek 150 g (nakrájený na malé kostičky)
ředkvičky svazek (nakrájené na tenké plátky)
máslo 200 g
vinný ocet 200 ml
med dvě lžíce
olej tři lžíce
limeta 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 5 kuliček
rozmarýn vanička
sůl
pepř

Postup:

Ve velkém hrnci na másle a půlce špeku zarestujeme šalotku, česnek a poté přidáme 4 pórky. Vše důkladně zarestujeme a zalijeme smetanou. Necháme 30 min vařit pod pokličkou.

Do menšího hrnce dáme ocet, med, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a 600 ml vody. Přivedeme k varu a vložíme zbytek pórku a ředkvičky, odstavíme a necháme marinovat.

Pstruha osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na rozpálenou pánev s olejem. Pečeme cca 3 min na kůži, poté vložíme 2 lžíce másla, snítku rozmarýnu a pstruha otočíme. Kůži přeléváme rozpuštěným máslem a po minutě vytáhneme z pánve.

Obsah velkého hrnce rozmixujeme dohladka, osolíme a přidáme šťávu z půlky limety. Nalijeme do espumy a servírujeme.

Pstruha servírujeme na espumě zasypaného naloženou zeleninou.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet