Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Hledáte alternativy k bramborovému salátu? Tyto vás naprosto uchvátí!

Ve čtvrtek 23. prosince bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat cizrnový salát s parmezánem a špenátový salát s fetou a marinovanými rajčaty. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je

Ve čtvrtek 23. prosince bude ve Snídani s Novou Roman Staša připravovat cizrnový salát s parmezánem a špenátový salát s fetou a marinovanými rajčaty. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny na cizrnový salát:

cizrna v plechovce 600 g
šalotka 2 ks (najemno nakrájená)
česnek 3 stroužky (nakrájený na plátky)
máslo 50 g
parmezán 100 g
chilli paprička 1 ks (nakrájená na kolečka)
kapary hrst
hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená)
granátové jablko (vypeckované)
olivový olej 1 lžíce
sůl
pepř

Postup:

Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme cizrnu a vše zarestujeme a zredukujeme tekutinu na minimum. Zastrouháme polovinou parmezánu, přidáme kapary a vše prohřejeme. Obsah pánve nalejeme do velké servírovací mísy, zasypeme petrželí, chilli papričkou, zbytkem parmezánu, granátovým jablkem, zakápneme olejem a ihned podáváme.

Suroviny na špenátový salát:

čerstvý špenát 500 g (nakrájený nahrubo)
cherry rajčata 500 g (rozkrojená napůl)
pomeranč 1 ks
limeta 1 ks
med 1 lžička
rozmarýn snítka
máslo 50 g
koriandr hrst (nahrubo nakrájený)
feta 1 ks
sůl
pepř

Postup:

Do pánve dáme rozpustit máslo. Mezitím nastrouháme kůru z limety a pomeranče na malý talířek. Do pánve vymačkáme šťávu z pomeranče a limety, přidáme med, rozmarýn a zredukujeme na dvě velké lžíce. Vypneme, necháme 5 minut vychladnout, vložíme rajčata, pořádně promícháme a necháme 10 minut marinovat. Servírujeme do velké mísy. Špenát a rajčata včetně marinády zasypeme fetou a koriandrem.

Epizody pořadu Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet