Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a rýží?

V pátek 7. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a šafránovou rýží. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin

V pátek 7. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a šafránovou rýží. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny na kuličky:

mleté hovězí maso 600 g
strouhanka 150 g
hladkolistá petržel hrst (nahrubo nakrájená)
česnek 2 stroužky (drcené)
červená cibule (najemno nakrájená)
vejce 1 ks
muškátový oříšek mletý špetka
kapary 2 lžíce
změklé máslo 50 g
sůl
pepř

Suroviny na přílohy:

cherry rajčata 400 g
olej 1 l
bobkový list 3 ks
rýže basmati 400 g
šafrán špetka
chilli paprička 1 ks (najemno nakrájená)
sůl
pepř

Postup:

Ve velké míse smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně promícháme a uděláme kuličky.

Rajčata ponoříme v malé zapékací misce do oleje, přidáme bobkový list a pečeme na 150 °C cca 1,5 hodiny. Poté vyndáme na papírový ubrousek a necháme odkapat.

Rýži uděláme podle návodu a přidáme šafrán.

Kuličky osmažíme na suché pánvi ze všech stran cca 5 minut a ihned podáváme.

Kuličky podáváme na rýži, rajčatech, zalité výpekem z pánve a zasypané chilli papričkou.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet