V pátek 14. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša bude připravovat krůtí prsa, salát z kapar a kapusty a domácí majonézu. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin
V pátek 14. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša bude připravovat krůtí prsa, salát z kapar a kapusty a domácí majonézu. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
krůtí prsa 4 plátky
máslo 70 g
rozmarýn 5 snítek
olej 2 lžíce
sůl
pepř
Salát:
kapary hrst
granátové jablko polovina zrníček
hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená)
růžičková kapusta 12 ks (nakrájená na ¼)
máslo 30 g
olivový olej 2 lžíce
sůl
pepř
Majonéza:
žloutky 3 ks
olej 400 ml
kapary hrst (najemno nakrájené)
sůl
pepř
Postup:
Na středně rozpálenou pánev s olejem dáme maso, které zatáhneme ze všech stran. Následně ho vložíme do rozpálené trouby na 170 °C s máslem a tymiánem na 10 minut.
Mezitím kapustu dáme na stejnou pánev s máslem a restujeme dozlatova. Poté smícháme v míse všechny suroviny na salát.
Žloutky vložíme do mixéru a za stálého mixování pomalinku přiléváme studený olej. Majonézu dochutíme kapary, solí a pepřem.
Maso vyndáme z trouby a ihned podáváme na salátu s majonézou.