Snídaně s Novou

Snídaně s Novou

Vaříme s Romanem: Jak na cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem?

V pátek 21. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro

V pátek 21. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny:

cukety 6 ks (nahrubo nakrájené)
česnek 5 stroužků (nakrájený na plátky)
kuřecí vývar 1 l
citron 1 ks
olivový olej 2 lžíce
mražený hrášek 500 g
bazalka hrst (nahrubo nakrájená)
sýr feta 200 g
chilli paprička 1 ks (nakrájená najemno)
máslo 80 g
kešu ořechy 50 g (drcené v hmoždíři)
sůl
pepř

Postup:

Ve velkém hrnci zarestujeme na oleji česnek. Poté přidáme cukety a restujeme dozlatova. Zalejeme vývarem a vaříme cca 10 minut.

Máslo dohněda spálíme v malém hrnci, přecedíme přes jemné plátno a odložíme.

Do polévky vložíme hrášek, šťávu z půlky citronu, půl bazalky a ihned vymixujeme.

Polévku podáváme zasypanou chilli papričkou, zbytkem bazalky, kešu, rozdrobenou fetou a lehce zalejeme máslem.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet