Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Taštičky Shu Mai

Postup
Vepřové maso, krevety, namočené houby, chilli, zázvor, koriandr, jarní cibulku nasekejte najemno a promíchejte s rýžovým vínem a solí.

Těsto wonton vykrájejte na kulatý tvar. Do jeho středu dejte směs vepřového masa. Nejlépe to jde, když spojíte palec a ukazováček do tvaru kolečka, prostředníčkem utvoříme dno. Těsto i se směsí si položte na vrch. Dřevěnou špachtlí, nebo příborovým nožem postupně vše vmačkejte do utvořené formy, aby těsto obepnulo směs. Vše by mělo mít tvar knedlíčku.

Hotové Shu Mai vařte přibližně 6-9 minut v páře.

Pro kontrolu si pro jistotu jeden rozřízněte, aby byl dostatečně provařený až do středu.

Omáčka
K Shu Mai podávejte sójovou omáčku smíchanou se sambalem (drcené chilli), koriandrem a kapkou sezamového oleje.

Suroviny
250g mleté vepřové krkovice
50 g krevet
1 ks velké sladké chilli
3 cm očištěného zázvoru
10 hub Jidášovo ucho
1 menší svazek koriandru
3 ks jarní cibulky
1 lžíce čínského rýžového vína
1 balení těsta wonton
sůl

Těsto wonton
3 hrnky hladké mouky
1 našlehané vajíčko
1/2 hrnku vody
1 lžička soli
kukuřičný škrob

Vše smíchat jako na nudlové těsto, nechat odpočinout a vyválet natenko.

Chcete-li skladovat ve vrstvách, poprášit šrobem.

Toto těsto se dá jak vařit, tak smažit.

 

 

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.