Tescoma s chutí

Fazolové kuličky se žampiony a hořčičnou omáčkou

Do mixéru dáme žampiony a fazole a rozmixujeme. Mezi tím nasekáme jarní cibulku. Rozmixovanou směs dáme do mísy, přidáme nasekanou cibulku, tymián, prolisovaný česnek, rýži, vejce, mouku, sůl, pepř, promícháme a tvoříme kuličky. V pánvi zahřejeme olej a smažíme v něm kuličky a skládáme je na papírovou utěrku.


Mezi tím na druhé pánvi začneme připravovat omáčku – na oleji smažíme cibuli, přidáme česnek, tymián a žampiony a opékáme. Do pánve s orestovanými žampiony přidáme mandlové mléko a hořčici a povaříme. Pak směs rozmixujeme. Omáčku dochutíme solí a citronem. Na talíř servírujeme omáčku a kuličky a sypeme mandlovými lupínky.

Potřebujeme: 150 g hnědých žampiónů očištěných, 240 g bílých fazolí (z konzervy nebo vařených), 130 g rýže natural (hmotnost je v nevařeném stavu), 1 vejce, 150 g špaldové mouky hladké, špetku sušeného tymiánu, 1 stroužek česneku, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, řepkový olej na smažení


Na omáčku: 500 ml mandlového mléka, 120 g cibule nakrájená nadrobno, 1 lžíci hrubozrnné hořčice, 50 g hnědých žampiónů na plátky, 2 stroužky česneku na plátky, 25 g mandlových lupínků orestované, tymián, citronová šťáva, olivový olej

Recepty