Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Indické samosa

Na těsto dáme do robota mouku, sůl a vodu a vypracujeme těsto a necháme odležet v pokojové teplotě 15 minut. Mezitím si připravíme náplň: brambory nakrájíme. Na oheň dáme pánev s olejem a cibulkou a opékáme. Přidáme opražené koření, nakrájené brambory, nakrájené chilli papričky a zázvor a opékáme. Do náplně přidáme citronovou šťávu a koriandr.

Odleželé těsto rozválíme a nakrájím ho na pruhy. Rozdělíme náplň a překládáme do trojúhelníčků. V kastrůlku zahřejeme olej. Vložíme taštičky a fritujeme je.

Na těsto potřebujeme: 450 g hladké mouky, 180-200 ml vody, 4 lžíce oleje, sůl


Na náplň: 400 g vařených brambor, 80 g hrášku, 1,5 lžičky římského kmínu, 0,5 lžičky semínek koriandru, 2 lžíce oleje, ½ cibule nakrájené nadrobno, 2 zelené chilli papričky, 3 cm zázvoru, ¼ lžičky kurkumy, ½ lžičky garam masala, 1,5 lžičky citronové šťávy, 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru + olej na fritování

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.