Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Baskické kuře


Troubu předehřejeme na 200 °C. Stehna rozdělíme v kloubu a osolíme, posypeme paprikami, potřeme olejem. Je důležité, aby koření bylo dobře vmasírováno do kuřete (ideální je tak hodinku nechat odpočinout). Kapie nakrájíme na kostky, šalotku rozdělíme na měsíčky, česnek nakrájíme na plátky, olivy přepůlíme, klobásku nakrájíme na kostky. Vše smícháme s rajčaty a dáme do pekáče (ohnivzdorné mísy) a přidáme kuře. Vše dáme pod pokličku (pečící papír, alobal) a dáme péct. Pečeme cca 50 min na 180 °C. Jako přílohu doporučujeme bagetu.


Potřebujeme:
4 ks kuřecí stehna, 100 g klobásy, 0,5l loupaných rajčat, 2 ks kapie, 4 ks šalotky, 10 stroužku česneku, 2 polévkové lžíce černých oliv, tymián, sůl, sladká mletá paprika, mletá uzená paprika, chilli

Recepty